Politie valt hoofdkantoor HDK binnen in Istanbul, neemt in verschillende steden 42 mensen in hechtenis

3 juni 2022
  • Turkije en Noord-Koerdistan

Als onderdeel van een nieuwe politieke politie-operatie werd het hoofdkwartier van het Democratisch Congres van Volkeren (HDK) overvallen door de Turkse politie. In verschillende steden werden veel mensen vastgehouden.

De Turkse politie heeft verschillende materialen in beslag genomen tijdens de inval die werd uitgevoerd in het kader van het onderzoek dat was ingesteld door het Openbaar Ministerie van Tekirdağ.

In het kader van hetzelfde onderzoek viel de politie in 10 provincies veel huizen binnen en werden 42 mensen gearresteerd.

Onder degenen die in hechtenis zijn genomen zijn: Abdurrahman Öztürk, directeur van het HDP-hoofdkwartier, HDP-premier Kenan Yıldız, covoorzitter van de HDP Kırıkkale-provincie Yakup Aslan, directeur van de HDP Bağcılar-districtsorganisatie Ramazan Kırkpınar, co-voorzitter van het HDP Beylikdüzü-district İrfan Hülakü, Co-voorzitter van de HDP Beylikdüzü-provincie İrfan Edirne. voorzitter Melahat Çelik, HDP Tekirdağ voormalig provinciaal covoorzitter Alev Ateş,