Kongra Star roept op tot internationale actie tegen Turkse misdaden

5 juni 2022
  • Rojava/Noord- en Oost-Syrië

De coördinatie van de Noordoost-Syrische vrouwenkoepelorganisatie Kongra Star in Aleppo heeft een persverklaring afgelegd over de steeds verdergaande aanvallen en misdaden van de Turkse staat tegen de Medya-verdedigingszones in Zuid-Koerdistan (Noord-Irak) en Noordoost-Syrië.

De persverklaring werd voorgelezen door Hesne Tabone, een lid van het coördinatieteam van Kongra Star , voor het kantoor van de gemeente Şehîd Şîlan in de wijk Sheikh Maqsoud.

De verklaring hekelde de aanvallen van Turkije op Noordoost-Syrië, het vijandige beleid tegen de mensen in de regio en de inmenging in de gebieden in het Midden-Oosten, en veroordeelde het stilzwijgen van de internationale gemeenschap en staten in het licht van deze schendingen en misdaden.

Kongra Star riep de internationale gemeenschap, de Verenigde Naties en relevante instellingen op om hun plichten te vervullen tegen de Turkse misdaden en actie te ondernemen om de demografische verandering en het koloniale project van Turkije te stoppen.