Riyaz Wehil: Het hijsen van de Turkse vlag in Irak is een gevaarlijk teken

26 juli 2022

De aanvallen van de binnenvallende Turkse staat op Zuid-Koerdistan (Noord-Irak) en Irak gaan ononderbroken door. De Turkse staat heeft tientallen militaire bases gebouwd en toont zijn eigen vlag in de regio Koerdistan.

De Iraakse politieke waarnemer Riyaz Wehil sprak met Roj News over de Turkse agressie in de regio en zei dat het hijsen van de Turkse vlag op Iraaks grondgebied een gevaarlijk teken is en een ernstige schending van de Iraakse soevereiniteit. Wehil merkte op dat de Turkse staat officieel het noordelijke deel van Irak (regio Koerdistan) wil en dat het doel van Turkse strijdkrachten op Iraakse bodem is om Noord-Irak te controleren.

“De aanvallen van de Turkse staat en het hijsen van de Turkse vlag op Iraaks grondgebied zijn duidelijke tekenen dat Turkse troepen het land proberen binnen te vallen”, voegde Wehil eraan toe.