Abdi: Turkse aanvallen op veiligheidstroepen bedreigen de veiligheid van de regio

28 juli 2022
  • Rojava/Noord-en Oost-Syrië

De opperbevelhebber van de Syrische Democratische Krachten (SDF), Mazlum Abdi, plaatste een tweet op zijn officiële Twitter-account naar aanleiding van een UCAV-aanval (onbemande gevechtsvliegtuigen) vanmorgen die gericht was op een auto met leden van de Interne Veiligheidstroepen in Ain Issa, wat leidde tot het martelaarschap van 4 leden.

Abdi zei in de tweet: “Een Turkse UCAV richtte zich vanmorgen op een auto met leden van het Interne Veiligheidscentrum in Ain Issa, waarbij 4 leden werden vermoord terwijl ze op weg waren naar het Tal Abyad IDPs-kamp.”

“De Interne Veiligheidsinstelling houdt zich bezig met het beschermen van de veiligheid van steden, civiele instellingen, vluchtelingenkampen en ISIS-detentiekampen. Hen tot doelwit maken vormt een directe bedreiging voor de veiligheid van de regio.”

Abdi verwees naar de steeds verdergaande Turkse aanvallen op de regio, en zei: “Sinds 20 juli zijn 9 SDF-strijders, 4 leden van de interne veiligheidstroepen en 13 burgers vermoord bij aanvallen door Turkse vliegtuigen. De intensiteit van drone-aanvallen is toegenomen en richt zich op de Noordoost-Syrische gemeenschap en haar instellingen die werken aan het stabiliseren van de regio.”

Hij besloot de tweet: “We betuigen onze oprechte condoleances en medeleven aan de families van onze martelaren. Dergelijke aanvallen zullen ons er niet van weerhouden ons land en onze mensen te beschermen.”