Rojava: Dode bij Turkse drone-aanval op christelijk dorp omgeving Til Temir

4 augustus 2022
  • Rojava/Noord-en Oost-Syrië 

De dodelijke drone-aanvallen van de Turkse luchtmacht gaan door. Bij een dergelijke aanval in Til Jumaa bij Til Temir kwam woensdag een burger om het leven. De naam van de dode is nog niet bekend. Til Jumaa is een dorp dat wordt bewoond door het christelijke Suryoye-volk. Drone-aanvallen zoals deze vinden nu bijna dagelijks plaats.

Leden van het zelfbestuur en de strijdkrachten, maar ook willekeurige burgers worden gedood door Turkse drones. Alleen al tussen 19 augustus 2021 en 29 juli 2022 heeft de Turkse staat 42 drone-aanvallen uitgevoerd op Noord- en Oost-Syrië. Het AKP/MHP-regime probeert de mensen in de regio angst aan te jagen.

Ondertussen gingen woensdag de zware artillerie-aanvallen op Noord- en Oost-Syrië door. Het dorp Tawila, ook in de buurt van Til Temir, werd met zware wapens aangevallen. Tegelijkertijd werden Tel Rifat en Wehşiye in het kanton Shehba en in het dorp Meyasê (Mayassa) in het aangrenzende Afrin-Şêrawa aangevallen met artilleriegranaten.