Politie neemt minstens 15 mensen in hechtenis in Amed en Adana

13 augustus 2022
  • Noord-Koerdistan en Turkije

In de centrale districten Kayapınar en Silvan in het Noord-Koerdische Amed (Tr. Diyarbakir) werd een politieke politieoperatie uitgevoerd. De politie viel veel huizen binnen en nam Muhsin Acar en Dilan Kartal in hechtenis in Huzurevleri, in het district Kayapınar.

Abdullah Archimedes, Abbas Nakçi en Barış Nakçi werden in hechtenis genomen bij de invallen die werden uitgevoerd op huizen in de wijken Feridun en Bağlar in Silvan. Er werd gezegd dat Abbas Nakçi tijdens de huisinval door de politie werd geslagen en dat hij in zijn bebloede kleren in hechtenis werd genomen.

Er werd ook gemeld dat Berdan Çelik werd aangehouden bij huiszoekingen in de stad.

De arrestanten worden vastgehouden op het hoofdbureau van politie in Kayapınar en Silvan.

Adana

Negen mensen zijn aangehouden in het kader van het onderzoek dat was ingesteld door het hoofd van de officier van justitie van Adana. Onder de arrestanten bevinden zich Mahabat Buğdaycı en Ibrahim Doğan.