SDF: We hebben niets te maken met het bombardement op al-Bab

19 augustus 2022
  • Rojava/Noord-en Oost-Syrië

Farhad Shami, hoofd van het SDF Mediacentrum, heeft in een verklaring aangekondigd dat ze niets te maken hebben met de bomaanslag op de stad al-Bab vanmorgen.

De verklaring op de officiële website van de Syrische Democratische Krachten (SDF) zei:

“We ontvingen in de media het nieuws dat de stad Al-Bab vanmorgen was aangevallen. Onze troepen hebben echter direct of indirect niets met deze operatie te maken; niettemin zijn onze operaties gericht tegen het Turkse bezettingsleger en zijn huursoldaten en worden ze aangekondigd aan de publieke opinie door middel van verklaringen en beeldmateriaal.

Wij zijn van mening dat deze aanvallen op de stad Al-Bab werden uitgevoerd door de partijen die hebben geprobeerd te voorkomen dat de mensen in de bezette gebieden hun woede uitten over de recente uitspraken van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken.”