27 mensen, waaronder 7 kinderen, gedood bij Turkse drone-aanvallen in Noordoost-Syrië in augustus

31 augustus 2022

Rojava/Noord- en Oost-Syrië

De binnenvallende Turkse staat blijft zich op alle mogelijke manieren richten op Noord- en Oost-Syrië. Na de recente besprekingen in Teheran op 19 juli en in Sotsji op 5 augustus heeft Turkije zijn aanvallen op de regio opgevoerd, waarbij het zich in de eerste plaats richtte op civiele nederzettingen in een poging de mensen te verdrijven als onderdeel van zijn genocidale plan om de hele regio te bezetten en de demografie te veranderen.

In augustus kwamen 27 mensen om, onder wie 7 kinderen, als gevolg van stakingen door Turkse onbemande gevechtsvliegtuigen (SIHA).

De balans van één maand van de Turkse aanvallen op de regio is als volgt:

* Op 3 augustus richtte een Turkse drone zich op het Syrische dorp Til Cuma in het Zirgan-district van Hesekê. Bij de aanval kwam een burger om het leven, wiens identiteit niet kon worden geverifieerd.

* Op 4 augustus bombardeerde een Turkse drone het district Til Rifet in het kanton Shehba, waarbij 9 mensen, waaronder 6 kinderen, gewond raakten. De namen van de gewonde burgers zijn als volgt: Duniya Osman (6), Mehmûd Xerîb Mamo (6), Hisên Cemal Qasim (7), Avrîn Ebdurehman Heyder (13), Orîvan Mihemed Ebdo (15), Ronahî Silo (27), Hisen Bêrem Elko (43), Sebah Henan Hemo (10), Arziyê Ehmed Resho (23).

* Op 6 augustus stierven 5 mensen, waaronder 2 kinderen, de martelaarsdood nadat een Turkse drone een voertuig aanviel nabij het Heseko Station in de Sina, Qamishlo. Onder de slachtoffers waren PJAK-commandant Rêza Cawît, SDF-lid van de Militaire Disciplineraad Mezlûm Sededîn (Rûxwaz Amûdê), kinderen Ehmed Elî Hisên en Aheng Ekrem Hisên, en burger Şemdîn Şemdîn.

*Op 9 augustus richtte een Turkse drone zich op de omgeving van het Jiyan Covid-19-ziekenhuis in het noorden van Qamishlo en doodde 4 strijders van de Zelfverdedigingstroepen, wier namen zijn: Hêvîn Osman (Dilsoz Tirbespiyê), Elî El Mislet, Muhyedîn Îbrahîn (Muhyedîn Gulo) en Mahir El Ezbê.

* Op 10 augustus bombardeerde een Turkse drone het dorp Mela Sibat in het westen van Qamishlo. SDF-strijders Dijwar Kobanê en Bawer Enz (Çiya Qamişlo) en een burger genaamd Edîb Yusif kwamen om het leven.

* Op 16 augustus trof een Turkse drone het dorp Sinceq Sadûn in het zuiden van het districy Amûdê, waarbij 5 strijders van de zelfverdedigingstroepen werden gedood. De namen van de omgekomen strijders zijn als volgt: Welîd Hemîd Hemê (Baz Amûdê), Ehmed Mihemed Qaqûz (Baran Amûdê), Seed Rêzan Xelîl (Demhat Amûdê), Mahir Rakan (Şoreş Dirbêsiyê) en Mehmûd Ehmed Mislet (Ronî Can).

* Op 16 augustus bombardeerde het binnenvallende Turkse leger de stad Kobanê met zware wapens. Een kind genaamd Ebid Mihemed Heci (12) stierf de marteldood en 4 burgers raakten gewond.

*Op 18 augustus bombardeerde een Turkse drone een door de VN gesponsord onderwijscentrum voor meisjes in het dorp Şemokê aan de Hesekê-Til Temir Road. De aanval eiste het leven van 4 meisjes, wier namen de volgende zijn: Raniya Ata, Zozan Zêdan, Dîlan Izedîn en Diyane Elo. 11 andere kinderen raakten gewond als gevolg van de aanval.

* Op 24 augustus doodde een Turkse drone-aanval in de Til Rifet 4 mensen, geïdentificeerd als Reşid Elîko (28), Hemze Îbo Birîm, Zuhêr Ebdurehman Mihemed (36) en Fatme Osman (21). De aanval verwondde ook 5 andere mensen, wiens namen zijn: Semir Ebdulqadir Reşo (31), Edhem Reşid Henan (54), Menan Reşid Hesen (57), Hisên Murad (13) en Egîd Fexrî Şêxo (32).