Yazidi Jongerenunie: Turkse aanvallen zullen niet onbeantwoord blijven

31 augustus 2022
  • Zuid-Koerdistan

De Yazidi Jongerenunie  (Yekîtîya Ciwanên Êzîdîxanê – YCÊ) heeft een schriftelijke verklaring vrijgegeven over de Turkse drone-aanval die op maandag 29 augustus op een auto in het Behreva-dorp Shengal gericht was. YBŞ strijders van dienst raakten gewond als gevolg van de aanval.

“De binnenvallende Turkse staat heeft tot in alle eeuwigheid vijandigheid jegens het Yazidi-volk voortgebracht. De bloedbaden van het Yazidi-volk werden uitgevoerd door de Turkse staat of met zijn steun en partnerschap”, aldus de verklaring.

Herinnerend aan het bloedbad van Yezidi-mensen door ISIS met Turks partnerschap, vervolgde de verklaring: “Nadat ISIS in Shengal was verslagen, lanceerde de Turkse staat een nieuwe genocidale aanval op het Yazidi-volk. De Turkse staat wil ISIS-huursoldaten wreken door middel van zijn aanvallen.”

“We zullen niet verzwakt worden door de aanvallen van de binnenvallende Turkse staat. We hebben de kracht om ons land te verdedigen. Bij deze gelegenheid herhalen we onze vastberadenheid om te strijden. De aanvallen op ons volk zullen niet onbeantwoord blijven. We zullen de KDP en de binnenvallende Turkse staat, die onze mensen verkopen, verantwoordelijk houden”, concludeerde de verklaring.