Herdenking van de gevallenen op de derde dag van de Lange Mars voor de vrijheid van Abdullah Öcalan

14 september 2022
  • Duitsland

De lange mars van Essen naar Aken voor de vrijheid van de Koerdische PKK-leider Abdullah Öcalan bereikte Düsseldorf op de derde dag van de actie. Daar herdachten de deelnemers de gevallenen in het Koerdisch Democratisch Volkscentrum.

De mars van Koerden en vele andere internationalisten legde dinsdag de 16 kilometer lange route van de luchthaven van Düsseldorf naar het stadscentrum af.

Na het bereiken van het stadscentrum marcheerden de activisten naar het Koerdisch Democratisch Volkscentrum en herdachten daar de gevallen revolutionairen in de persoon van de strijders die zich hadden aangesloten bij de guerrilla uit Europa. Daarna werden er toespraken gehouden en werden films vertoond. Vandaag liepen de actievoerders van Düsseldorf naar Leverkusen.

De lange mars – een verzetstraditie van de Koerdische jeugdbeweging

De lange mars, Meşa Dirêj, is een traditioneel evenement van de Koerdische jeugdbeweging met als doel fysieke vrijheid door Abdullah Öcalan en zal plaatsvinden van 11 tot 16 september dit jaar. De route tussen Essen en Aken wordt afgelegd met tussenstops in Duisburg, Krefeld, Düsseldorf, Leverkusen en Keulen-Mülheim. In 2022 heeft de campagne het motto “Voor de vrijheid van Rêber Apo – Kom naar de bevrijdingsstrijd!” (ku. Ji Bo Azadiya Rêber APO – Werin Cenga Azadiyê!). Onder de deelnemers bevinden zich Koerdische en internationalistische activisten uit Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zwitserland, Colombia, Oostenrijk, Italië, Spanje en Nederland.

Derde dag van de Lange Mars begint vanaf de luchthaven van Düsseldorf