SDF lanceert veiligheidsoperatie in de regio Kiber, ten westen van Deir ez-Zor

26 september 2022
  • Rojava/Noord-en Oost-Syrië

De Syrische Democratische Krachten (SDF) hebben aangekondigd dat zij een veiligheidsoperatie heeft gelanceerd in de regio Kiber, ten westen van Deir ez-Zor, vanwege de recente aanvallen door ISIS-huurlingen op leden van de Volksraad van Deir ez-Zor en opinieleiders.

Bij deze gelegenheid legde de Syrische Democratische Krachten (SDF) een persverklaring af in Deir ez-Zor. Leys Xesam, een van de commandanten van de Militaire Raad van Deir ez-Zor, zei: “De laatste tijd is de mobiliteit van ISIS-cellen in het westen van Deir ez-Zor toegenomen. Ten slotte richtten ze zich op een punt van onze strijdkrachten. Om deze reden volgden de Militaire Raad van Deir ez-Zor en veiligheidsinstellingen de bewegingen van die cellen en bepaalden hun locaties.

Onze troepen omsingelden de regio Kiber  en lanceerden een operatie tegen de terroristische cellen. De meeste ISIS-huursoldaten werden gepakt en hun wapens, die ze op het veiligheidspunt aanvielen, werden ook in beslag genomen.

Burgers in de regio Kiber, die wilden dat we het veiligheidscontrolepunt in de regio zouden vergroten, evalueerden de actie positief en steunden ons. Onze veiligheidsoperaties gaan door totdat deze cellen zijn vernietigd en het gebied veilig is .”