Prominente activiste en schrijfster Meredith Tax overleden

28 september 2022
  • New York

Meredith Tax, een prominente activiste en schrijfster van de 2e feministische golg die zichzelf, haar leeftijdsgenoten en de wereld in het algemeen uitdaagde om lang gekoesterde ideeën over gender, ras en klasse te heroverwegen, is overleden. Ze was 80.

Tax is zondag overleden, aldus haar vriendin Frances Kissling, die niet meteen aanvullende details gaf. Haar dood was op Facebook aangekondigd door activist Ariane Brunet.

“Een echte activistedie het belang van een vrouwenstrijd overal ter wereld kon inzien en er verdomd zeker van zou zijn dat we ervan op de hoogte zouden zijn en ons bij de zaak zouden aansluiten”, schreef Brunet.

Ze was een internationalist en een goede vriend van de Koerden en de Rojava-revolutie.