Turkije blijft de stad en het platteland van Ain Issa bombarderen

10 oktober 2022
  • Rojava/Noord-en Oost-Syrië

De Syrische Democratische Krachten (SDF) hebben een verklaring afgegeven om de “voortdurende bombardementen op Ain Issa door de Turkse bezetting en haar huurlingen te veroordelen. De aanvallen op de inwoners van Noord- en Oost-Syrië gaan door en tot nu toe zijn ongeveer 60 artillerie- en tankgranaten afgevuurd op het dichtbevolkte centrum van Ain Issa en het oostelijke en westelijke platteland, en veroorzaakte grote schade aan burgereigendommen.”

De verklaring voegde eraan toe dat “op zondagmiddag het intensieve bombardement begon op de buurten van de stad Ain Issa en de dorpen van het oostelijke en westelijke platteland, naast het westelijke platteland van het bezette Tal Abyad.

Meer dan 40.000 burgers leven in Ain Issa en het oostelijke en westelijke platteland, naast een groot aantal ontheemden van Tal Abyad die in oktober 2019 met geweld werden verdreven door de Turkse bezetting en haar huurlingen.”