Duizenden demonstranten lopen mars in Berlijn om bevolking Iran en Rojhilat te steunen

23 oktober 2022
  • Duitsland

Zo’n 80.000 mensen kwamen samen in Berlijn om de opstand in Iran en Rojhilat, die al 35 dagen op straat zijn, te steunen, meldt ANF Nieuwsagentschap.

De mars begon in de straat Große Stern en ging tot laat door met de slogans “Jin, Jiyan, Azadi” (Vrouwen, Leven,  vrijheid) en “Vrijheid voor Iran”.

Vertegenwoordigers van Fed Kurd, Vrouwenvergadering Dest Dan en de Nav Berlin Vergadering, die in hun eigen kleuren aan de demonstratie deelnamen, droegen foto’s van 17 vrijheidsstrijders die door de Turkse staat zijn gedood met behulp van internationaal verboden chemische wapens.

Koerden zeiden dat ze op de pleinen zouden blijven en protesteerden tegen het stilzwijgen van de internationale gemeenschap, de NAVO-staten en de OPCW-instelling over de oorlogsmisdaden die door de Turkse staat zijn begaan.