SDF-opperbevelhebber: Onze troepen hebben niets te maken met de aanval in Istanbul

14 november 2022
  • Rojava/Noord-en Oost-Syrië

De bevelhebber van de Syrische Democratische Krachten (SDF) Mazlum Abdi kondigde maandag aan dat hun strijdkrachten niets te maken hadden met de aanval van zondag in Istanbul, waarbij zes mensen om het leven kwamen en tientallen anderen gewond raakten.

Terwijl Turkse functionarissen de Koerdische vrijheidsbeweging snel de schuld gaven van de dodelijke aanval en beweerden dat de aanvaller uit het noorden van Syrië was gekomen, ontkende het hoofdkwartier van het Volksverdedigingscentrum (HSM) betrokkenheid bij het incident en maakte duidelijk dat ze tegen aanvallen gericht op burgers zijn

In een Twitter-bericht op maandag zei de opperbevelhebber van de SDF: “We verklaren dat onze strijdkrachten niets te maken hebben met de aanval in Istanbul en ontkennen de beschuldigingen die onze strijdkrachten de schuld geven.”

Abdi betuigde zijn medeleven aan de families van de slachtoffers en wenste de gewonden een spoedig herstel.