Initiatief tegen Chemische Wapens ontmoet Amnesty International in Berlijn

29 november 2022
  • Duitsland

Het Initiatief tegen Chemische Wapens (Initiative gegen Chemiewaffen), gevestigd in Berlijn, Duitsland, heeft onlangs haar activiteiten opgevoerd. Een delegatie bestaande uit Mehtap Erol, Niştiman Tarhan en Enver Şen had een ontmoeting met de leden van Amnesty International-Berlijn om te praten over de schade die chemische wapens aanrichten aan mens en natuur. De delegatie en Amnesty International-Berlijn benadrukten de noodzaak van gezamenlijke activiteiten en strijd.

De groepen wezen erop dat het niet acceptabel is dat de internationale pers en politici zwijgen over de chemische aanvallen van de Turkse staat. Zij benadrukten het belang van het op de agenda brengen van het onderwerp via diplomatieke contacten. De groepen zeiden dat de eis voor een onafhankelijke commissie om het gebruik van chemische wapens in Koerdistan te onderzoeken, naar voren gebracht door Prof Dr. Şebnem Korur Fincancı, expert forensische geneeskunde moet worden onderschreven. Fincancı werd gearresteerd nadat ze haar mening had gegeven over het vermeende gebruik van chemicaliën. De delegaties kwamen overeen om maandelijks bijeen te komen om de kwestie te bespreken.

De delegaties besloten ook het publiek te informeren door een gezamenlijke persverklaring over het onderwerp af te leggen.