AANES waarschuwt voor mogelijke ISIS-aanvallen

30 november 2022
  • Rojava/Noord-en Oost-Syrië

In een schriftelijke verklaring op woensdag benadrukte het Justitiebureau van het Autonome Bestuur van Noord- en Oost-Syrië (AANES) het feit dat de recente invasieaanvallen van de Turkse staat de weg vrijmaken voor een heropleving van ISIS.

De verklaring benadrukte dat een van de doelen van de Turkse aanval op de regio is om ISIS een geschikte omgeving te bieden om verdere aanvallen uit te voeren.

Onder verwijzing naar informatie die in hun bezit was, verklaarde het Justitiebureau dat ISIS-cellen voorbereidingen troffen om het Elaya Justitie Centrum in Qamishlo aan te vallen. Het Justitiebureau kondigde aan dat er al maatregelen zijn genomen tegen een mogelijke aanval en dat het samenwerkt met de Binnenlandse Veiligheidstroepen.

Het Elaya Centrum is een gevangenis waar veel ISIS-leden worden vastgehouden.

Het Justitiebureau merkte op dat de bedreigingen tegen de gevangenissen waar ISIS-leden worden vastgehouden, aantonen dat alle landen die betrokken zijn bij de Syrische burgeroorlog een serieuze houding moeten aannemen tegen een heropleving van ISIS.