36 ISIS-leden en collaborateurs gevangen genomen in Qamishlo

2 januari 2023
  • Rojava/Noord- en Oost-Syrië

Het perscentrum van de interne veiligheidstroepen hebben een verklaring vrijgegeven waarin een actie tegen ISIS-schuilplaatsen in Qamishlo wordt beschreven. De verklaring luidt:

“Er werd een algemene veiligheidsoperatie gelanceerd om ISIS-cellen en hun collaborateurs, degenen die hen helpen of hun activiteiten faciliteren, gevangen te nemen. Er is een zware slag toegebracht aan de activiteiten van ISIS in de regio.

Vandaag (2 januari), in de vroege ochtenduren, vielen de Operationele Strijdrachten en de Speciale Eenheden (HAT) ISIS-schuilplaatsen in verschillende wijken van Qamishlo binnen en arresteerden mensen die hen hielpen.

Bij de inval werden tal van wapens, munitie en technisch materiaal in beslag genomen.

Onze strijdkrachten blijven meer dan ooit werken om de stabiliteit in onze regio’s te handhaven. We roepen onze mensen op om de dichtstbijzijnde beveiligingspunten te informeren en de veiligheidstroepen te steunen als ze verdacht gedrag zien.”