Activisten uit Freiburg nemen Wake voor de Vrijheid van Abdullah Öcalan over

19 januari 2023
  • Frankrijk

De Wake voor de Vrijheid van Abdullah Öcalan werd op 25 juni 2012 in het Franse Straatsburg gelanceerd om de vrijheid te eisen van Abdullah Öcalan en om het hem opgelegde isolement te doorbreken.

De actie, die wordt gehouden op het punt waar Europese instellingen elkaar ontmoeten en wekelijks wordt uitgevoerd door een andere groep Koerden die in Europa wonen, is zijn 552e week ingegaan en werd deze week overgenomen door activisten uit Freiburg.

Activisten Aytaç Özveren, Tevfik Dövüş, Abdullah Güven, Arif Şemo en Reşit Demir maken deel uit van de nieuwe groep.

Aytaç Özveren zei namens de activisten: “We accepteren het isolement dat onze leider wordt opgelegd niet. We hebben al maanden niets van onze leider gehoord. Hij mag zijn advocaten niet zien. We veroordelen de fascistische Turkse staat en het beleid dat het tegen onze leider voert. We zullen de Turkse staat dit onrecht dat de leider van een volk is aangedaan nooit vergeven. We roepen onze mensen op om nu hun steentje bij te dragen, want morgen kan het te laat zijn. Onze president is onze eer.”