Moeder ontvangt het lichaam van haar zoon 7 jaar na zijn dood

  • Noord-Koerdistan

Het lichaam van Aydın Kurt, lid van de Volksverdedigingseenheden (YPS), een van de 90 mensen die de martelaarsdood stief tijdens de genocidale aanslagen in het district Gever (Yüksekova) van Colemêrg in 2016, werd zeven jaar na zijn dood overgedragen aan zijn familie.

De familie ontdekte dat het resultaat van het DNA-monster dat ze in 2016 hadden gegeven overeenkwam met dat van hun zoon, dus gingen ze naar de Naamloze Begraafplaats in Erzirom waar ze het stoffelijk overschot kregen, dat zal worden begraven op de Yeniköy-begraafplaats in Amed’s Rêzan (Bağlar) wijk.

‘Ik heb de hoop nooit opgegeven’

In een gesprek met JINNEWS zei Peyruze Kurt, de moeder van Aydın, dat ze bloedmonsters had gegeven en vele malen petities had geschreven om het lichaam van haar zoon te vinden en voegde eraan toe: “Ik ben erg blij om eindelijk het lichaam van mijn zoon naar Amed [Tr. Diyarbakir) te brengen. Ik beschouw mijn zoon als een kameraad en gast van Çiyager. Ik geloof dat duizenden jonge mensen zijn onvoltooide zaak zullen opeisen. Ik heb goede hoop hiervoor. Ik zal zijn zaak beschermen tot de laatste druppel van mijn bloed. Ik ben al 7 jaar op zoek naar de botten van mijn zoon “Ik geloof dat Koerdistan gevestigd zal worden, net zoals ik het lichaam van mijn zoon 7 jaar na zijn dood vond. Ik bleef naar hem zoeken zonder de hoop op te geven.”